Nazwa & Abdillah

April 25, 2008

Gulai Korma Kambing

Filed under: cake, food — Tags: — abdinazwa @ 12:15 am

Gulai Korma Kambing

Bahan:
1/2 kg daging kambing
1/2 buah nenas setengah masak
5 sdm minyak untuk menumis
10 butir bawang merah, iris halus
4 cm kayu manis
3 butir cengkih


1 cm biji pala
2 butir kapulaga
750 cc santan cair
500 cc santan kental
1 sdm air asam jawa

Cara Membuat:

  1. Potong-potong daging kambing 5x5x3 cm
  2. Kupas nenas, belah jadi 4. Potong-potong setebal 1,5 cm
  3. Panaskan minyak. Tumis bawang merah sampai layu, kemudian masukkan bumbu yang sudah dihaluskan. Tambahkan kayu manis, cengkih, pala, dan kapulaga
  4. Setelah harum, masukkan daging kambing. Aduk terus sampai berubah warna
  5. Tambahkan santan cair, masak terus sampai daging lunak. Lalu masukkan santan kental. Didihkan sambil diaduk-aduk, lalu tambahkan air asam jawa
  6. Terakhir masukkan potongan-potongan nenas. Masak terus sampai nenas layu. Angkat
About these ads

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

The Banana Smoothie Theme. Create a free website or blog at WordPress.com.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: