Nazwa & Abdillah

April 24, 2008

Pindang Ikan Bawal

Filed under: cake, food — Tags: — abdinazwa @ 11:58 pm

Pindang Ikan Bawal

Bahan:
1 kg ikan baung/bawal/patin
2 sdm margarin atau minyak untuk menumis
10 buah cabai merah, belah dua
10 buah bawang merah
1 potong jahe
2 buah tomat
1 potong kunyit
1 buah ketimun, iris sesuai selera
1 batang serai, memarkan


3 lembar daun salam
3 sdm air asam jawa
bumbu penyedap rasa udang
gula secukupnya
daun kemangi

Cara Membuat:

  1. Bersihkan ikan, sisihkan
  2. Tumis seluruh bumbu halus hingga harum
  3. Masukkan ikan dan tuangi air. Beri penyedap. Masak sampai ikan matang
  4. Terakhir masukkan ketimun dan daun kemangi
Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: