Nazwa & Abdillah

April 24, 2008

Pindang Ikan Bawal

Filed under: cake, food — Tags: — abdinazwa @ 11:58 pm

Pindang Ikan Bawal

Bahan:
1 kg ikan baung/bawal/patin
2 sdm margarin atau minyak untuk menumis
10 buah cabai merah, belah dua
10 buah bawang merah
1 potong jahe
2 buah tomat
1 potong kunyit
1 buah ketimun, iris sesuai selera
1 batang serai, memarkan


3 lembar daun salam
3 sdm air asam jawa
bumbu penyedap rasa udang
gula secukupnya
daun kemangi

Cara Membuat:

  1. Bersihkan ikan, sisihkan
  2. Tumis seluruh bumbu halus hingga harum
  3. Masukkan ikan dan tuangi air. Beri penyedap. Masak sampai ikan matang
  4. Terakhir masukkan ketimun dan daun kemangi

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: