Nazwa & Abdillah

April 25, 2008

Telur Puyuh Bumbu Laksa

Filed under: cake, food — Tags: — abdinazwa @ 12:00 am

Telur Puyuh Bumbu Laksa

Bahan:
30 butir telur puyuh, rebus lalu kupas, goreng hingga kecoklatan
8 butir bawang merah
3 siung bawang putih
5 butir kemiri
1 ruas kunyit
1/2 sdt ketumbar
1 lembar salam
1 tangkai serai, memarkan
2 gelas santan (1/2 butir kelapa)
garam secukupnya

Cara Membuat:

  1. Haluskan bawang merah, bawang putih, kemiri, kunyit, dan ketumbar. Tumis sampai harum. Tambahkan salam dan serai. Aduk sampai salam layu
  2. Tuang santan dan bubuhi garam. Masak sampai santan mendidih sambil diaduk sesekali. Masukkan telur
  3. Biarkan di atas api kecil sampai bumbu meresap ke telur

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: